2011-12-16

16

Berätta om hur du var när du var liten.

sitting

När jag var liten var jag en egensinnig och fantasifull person. Jag började sjunga innan jag kunde prata och jag dansade innan jag kunde gå ordentligt. Min specialité var att göra piruetter i mittgången i kyrkan under söndagsgudstjänsten. Så fort orgeln började spela ville jag dansa.

När jag var fyra-fem år berättade jag långa historier för min storebror när vi skulle somna om när jag bodde i ett rött hus i Amerika innan jag föddes (ja, väldigt logiskt). I Amerika bodde jag på prärien bredvid en vulkan och hade en lillasyster (eftersom jag i verkligheten bara hade bröder). Jag berättade också om planeten Babbland där min osynliga kompis Suzi bodde. I Babbland pratade alla babbliska, ett språk som bara jag kunde.

violin

Jag började spela fiol enligt suzukimetoden när jag var 3 år och jag kommer ihåg hur imponerad jag var av de stora barnen och de fantastiskt vackra styckena som dom spelade på allspelet. Jag kommer också ihåg att jag tyckte väldigt mycket om min fiolfröken. Jag hade en kompis på suzukin som jag inte kommer ihåg vad hon hette men jag tror hon kom från något annat land. När hon skulle sluta gav hon mig en svart hårsnodd med massa plastfrukter på som jag hade kvar i flera år.

secret agentspirates

Jag älskade att leka när jag var liten. Jag lekte hur mycket som helst och ville aldrig sluta. Med mina bröder lekte jag pirater, detektiver, cowboys och indianer och riddare. Vi sprang runt utomhus och klättrade i träden, lekte på Stora Stenen eller i Klubbrummet i vår lada.
Jag tyckte också mycket om att sitta på mitt rum och leka ensam. Då lekte jag adoptionsbyrå med mina gosedjur och skrev kontrakt på min skrivmaskin, eller så lekte jag bank med min stora register-bok som jag hittat i ladan.

På rasterna i skolan lekte jag och min bästis Kakan ofta Systrarna Lejonhjärta. Det var en action-fylld lek där vi slogs mot träd som var tengilsoldater, gömde oss i buskarna och rullade ner för kullen när vi var jagade.
Jag var ganska vild av mig. Klättrade alltid upp i de högsta träden. Jag slog mig nästan varje rast och mina knän var alltid uppskrapade.

sick

Enligt mina föräldrar så lärde jag mer eller mindre mig själv att läsa när jag var fyra-fem år och jag älskade att läsa och bli läst för. Jag älskade att gå på biblioteket och avancerade ganska snabbt till litteratur över min ålderskategori. Jag lånade ofta olika faktaböcker och lärde mig om djur, historia, stjärnor och teckenspråk. Jag älskade även att låna band med sagor, jag minns bland annat en ljudbok med sagor ur den grekiska mytologin som jag lånade på regelbunden basis. Det var perfekt att lyssna på sagor medan jag satt på mitt rum och pysslade, målade eller byggde lego.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om när jag var liten, men det här inlägget har redan börjat dra iväg. //E

4 kommentarer:

Sofie sa...

"Mothers says I was a dancer before I could walk, she says I began to sing long before I could talk..."

Kul att höra hur du var när du var liten och det som man känner igen sig i och inte känner igen osv. Kul att du lekte adoptionsbyrå! Lite ovanligt kan jag tänka :)

Anonym sa...

Varje gång jag ser kort på dig från din barndom kan jag inte låta bli att tänka mig dig som Ronjarövardotter:)/Carina

Karin sa...

Snälla Elin, berätta mer om när du var liten! Detta inlägg gav så mycket nostalgi och samtidigt inspiration! Kram från en trogen läsare :)

Emma sa...

Oj vad roligt att läsa! Och vilka fina bilder. Jag minns knappt någonting från när jag var liten. Ta vara på det :)