2010-02-17

Hembakat sa räven. SEMLA!

olika 029 
foto av mig på the actual semla!
Idag så bestämde jag mig för att jag bannemig skulle baka egna semlor. I “Swedish cooking”-kokboken som jag gav till familjen i hej-här-kommer-jag-present när jag kom så fanns receptet med, vilket såklart gör det hela lite enklare. När det står på engelska och är gjort utifrån amerikanska mått och ingredienser.
Dagens fröjd var också att jag hittade mandelmassa!! När jag bakade mozartkulor i julas påstod jag ju att det inte fanns. Men det var lögn. Det fanns inte DÅ men det fanns NU och det var ju najs!
Jag fick också fett med respekt som bagare i affären när jag köpte färskjäst istället för torrjäst. Då är man tydligen hardcore (i USA). Gillar’t! Det gick grymt bra att baka och jag insåg att jag faktiskt är en räv på bakning och att det är något jag faktiskt KAN. Riktigt bra dessutom. Gott blev det också. Det tyckte även familjen. Förutom F, hon ville inte ens smaka. Men hon tyckte det var desto roligare att baka. Godnatt! //E

6 kommentarer:

Hanna-Karolina sa...

Jag visste det. Du är en champion. På allt!

Linda sa...

mums mums! semlor är ju grejer alltså. men tur att det bara är en gång per år.

och visst blir man lite stolt när man fixar att baka något? och det blir ritkigt riktigt bra. då känner jag mig så huslig. och att baka är ju avkopplande och hur fint som helst att göra.

malin sa...

Vad du är DUKTIG Elin! Finns det NÅGOT som du inte är bra på?;)

Anonym sa...

Ser ut som en awesoome semla!!

Nenne sa...

Bravo!!! Den såg ju perfekt ut! Vi åt också hembakade igår :)
Idag har köpt en retroklänning på Misoui. Kul! Ska svara på din fråga när jag har lite mer tid. Kram från mamsebamse

Emma sa...

Ah vilket proffs! Vad duktig du är!