2012-04-26

Utmanad på elvan

Ingrid utmanade mig på elvan. 11 frågor till 11 personer som sen ska skriva 11 nya frågor och utmana 11 personer.

1. Vad vill du bli när du blir stor?
Jag vill bli författare och radio-människa. Det skulle vara kul att jobba i olika projekt och känna massor med skarpa människor att samarbeta med. Kanske dela upp tiden mellan att göra radiodokumentärer och skriva böcker. Skulle gärna jobba mot både vuxna och barn, i båda fälten.
DSC_0192

2. Om du bara fick lyssna på en skiva i resten av ditt liv, vilken skulle det då vara?
Come on feel the Illinoise med Sufjan Stevens känns som det självklara valet!
(klicka för spotify)
3. Är du med i någon förening/parti/liknande?
Jag är nog med i typ Salt (EFS barn- och ungdom), Credo (kristen studentorganisation), Dalarnas Spelmansförbund och så brukar jag vara med i Friskis, men har inte förnya mitt medlemskap än eftersom jag inte har något Friskis här i Bollnäs.

4. Vad brukar du och dina vänner göra tillsammans?
Fika, prata, gå på loppis, kolla på film, spela spel, gå ut och dricka öl, lyssna på musik och gå på konserter. Det bästa jag vet är verkligen att sitta på ett ställe som är trivsamt, inmundiga något gott och prata prata prata.

(klicka)

5. Vilken är din favoritfilmscen?
Vilken jättesvår fråga! Funderade på massor med bra scener i bra filmer men valde slutligen den här. Sjukt cool låt från den fantastiska filmen "The fifth element" (världens bästa sci-fi). Gillar nämligen coola fighting-scener (tänkte välja något från Kill Bill också) med bra musik till. Divan är så cool och blå också.6. Har du någon förebild? Motivera!
Jag brukar till exempel titta på Clara Lidström  för hon lever lite av det livet som jag hoppas kunna leva i framtiden. I ett fint hus på landet, med egna odlingar, barn, tygblöjor och ett ganska fritt jobb. Bra att hon finns och skriver så bra om allt som hon har för sig, tycker jag.

Foto: Clara

7. Vad gör du helst en ledig lördag?
Sover lagom länge, tar en promenad/springis, äter låååång frukost med tidningsläsande eller dokumentär på TV, går och kollar på loppis eller något annat trevligt, fikar ute, lagar god mat med vänner, umgås eller går ut och dansar. PERFEKT!
Det bästa med helgen: Lång brunch, tidningsläsning och alpint på TV.januari ljusDSC_0186


8. Vilket är ditt favorit-tvprogram?
Jag tycker Kobra på SVT är så himla bra, verkligen en förebild för mig rent programmässigt eller vad man ska säga. De tar upp så intressanta ämnen och alltid på ett intressant och nytt sätt. Allt från appar till white trash. Sjukt bra journalistik om ni frågar mig. Lagom långa avsnitt också och riktigt snyggt rent grafiskt.9. Vad får dig att bli arg?
Orättvisor, det gör mig så arg så det riktigt kokar i mig. Samt när människor behandlar varandra illa och när människor inte tycker att alla har lika värde. Jag blir också arg på nonchalanta personer med maktpositioner! AAH!

10. Vad får dig att skratta?
En hel del saker. Jag har ganska lätt för skratt. Mycket handlar om trams och flams, känns det som. Gillar när folk berättar historier med mycket röster, dialekter och engagerade gester. Gillar också konstiga situationer, roliga texter och ja, en massa saker (som den här sidan, t ex). Jag skrattar också när någon kittlar mig, men det är bara en fysisk reaktion och betyder inte att jag tycker det är kul!!!

11. Vilket är ditt bästa utflyktsmål?
Jag tycker utkiksberg är ett perfekt utflyktsmål. När man måste vandra uppför en stig i skogen en ganska bra bit för att slutligen nå en fantastisk utsikt där man kan sitta och fika en stund innan man går ner igen. Räkna in en relativt lång bilresa på det så har du en lagom dagsutflykt! arthurs seat
(klicka)

Jag utmanar: Sofie, Emma, Emma, H-K, Malin, Evelina, Mia, Linda, Fredrik, Ingrid och sen får alla mina läsare som är lite mer hemliga av sig också köra, skriv en kommentar så hittar vi till dina svar.

Här är frågorna:
1. Vilken är din bästa egenskap?
2. Om du fick resa någonstans precis just nu (helt gratis) och stanna i tre veckor, var går färden?
3. Vilken är boken som du läser om och om igen?
4. Vilket ord/Vilken mening använder du liiiite för ofta just nu?
5. Du är sjuk och ensam hemma en hel söndag, hur ser dagen ut?
6. Vilka är dina två bästa personer?
7. Om du fick bli bästa vän med en bok/film-karaktär, vem skulle det vara? Motivera!
8. Semester vid havet eller semester i stan?
9. När känner du dig som mest stressad: med mycket att göra eller med inget att göra?
10. Om du var tvungen att ha samma outfit på dig resten av livet, vad skulle det bli?
11. Var ser du dig själv om 5 år?

2 kommentarer:

evelinamarina sa...

åh så fint att bli utmanad! svarar i helgen fast på denna adress istället! :)

Sofie sa...

Utmaningen är antagen och svarad på!